ad: Taky vám tak nasadily?

Pediokaktusy mi bohužel tak mocně nenasadily, ale musím uvést, že jsou zhruba o polovinu menší než ty kolegy Skřivánka. Navíc jsou jen deseticentimetrových květináčích a také několik let nepřesazené... Už několik sezon si slibuji, že pro ně udělám extra záhon a vysadím je tam nastálo, jenže vždy to na něčem ztroskotá. Letos zrovna je stále moc vlhko, takže by to bylo asi dost riskantní (takhle to vypadá, že každá výmluva je dobrá – ale není to jen výmluva).

Pediokaktusy před skleníkem
A líbí se i ještěrce

Koncem dubna jsem na rostlinách „nachytal“ i ještěrku obecnou (
Lacerta agilis), jak se vyhřívá mezi P. simpsonii var. minor SB 203. Mám jich tady celkem dost, tedy těch ještěrek. Přece jen jsem slunci odhalil docela slušnou plochu, takže je na zhruba třímetrové stráňce asi příhodné místo pro jejich život. Jen je někdy prohánějí psi, ale do výsadby opuncií se za nimi moc často nepouštějí, ale i tak jsem je už několikrát přistihl, jak si z pacek s velkým zaujetím vykusují trny.

Pediocactus simpsonii

Pediocactus paradinei

A opět Pediocactus simpsonii

Méně obvyklá barva květu

A další P. simpsonii

Přikládám pár fotek kvetoucích nebo ke kvetení se chystajících pediokaktusů. Bohužel jsem se po letošní zimě musel rozloučit opět s jednou rostlinou P. paradinei SB 502. Jak se zdá, ubývají, pomalu – ale jistě. Naštěstí mám dorostence, kteří – rovněž pomalu – dorůstají...